Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ.

Σήμερα γίναμε μάρτυρες άλλης μιας "δημοκρατικής" πτυχής των αγωνιστών της ΕΑΑΚ. Κατά τις 12:30 , 20 μέλη της Ανταρσίας άρχισαν να κινούνται με άγριες διαθέσεις προς τα τραπεζάκια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ,το χώρο της ελεύθερης συνδικαλιστικής μας έκφρασης. Κατηγορώντας με χυδαίο τρόπο μέλη της παράταξής μας, κατέφυγαν στο σκίσιμο των αφισών μας και στο σπάσιμο τραπεζιών. Επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά, προπηλακίζοντας ακόμα και γυναίκες (!), ξεστομίζοντας απειλές και διώχνοντας όλα τα μέλη της ΔΑΠ από το προαύλιο. Κατηγορηθήκαμε ως υπαίτιοι της επίθεσης που έγινε στο "στέκι" της ΕΑΑΚ το βράδυ του Σαββάτου, καθώς και για την κλοπή του αρχείου των αποφάσεων του φοιτητικού συλλόγου.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ναυπηγών Μηχ. Μηχ., καταγγέλουμε τη βία από όπου και αν προέρχεται, όπου και αν αποσκοπεί. Προφανώς καταδικάζουμε την επίθεση στο στέκι της ΕΑΑΚ, αλλά δηλώνουμε  κατηγορηματικά, ότι δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι του βανδαλισμού αυτού και δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε καμία επίθεση, ούτε προσπάθεια φίμωσής μας από άλλη "δημοκρατική δύναμη". Χαρακτηριστικό είναι ότι σε στιχομυθία με τους ΕΑΑΚίτες, ρωτώντας τους επανειλλημένα, πώς γίνεται να εμπλέκεται η ΔΑΠ σε βανδαλισμούς, μας απαντούσαν αόριστα ότι είδαν μέλη της ΔΑΠ εκείνο το βράδυ στο ΕΜΠ, ενώ μόλις τους ζητήθηκε να ονοματίσουν ή να υποδείξουν τα υποτιθέμενα άτομα, αρνήθηκαν και ξεκίνησαν τη συμμορίτικη επίθεσή τους.

Δεν είναι τυχαίο που όλα αυτά συμβαίνουν την επομένη των φοιτητικών εκλογών. Προφανώς σε κάποιους δεν άρεσε η ενίσχυση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και προσπαθούν με τακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές να φέρουν εμπόδια στη συνδικαλιστική της δράση, την οποία επικροτεί η φοιτητική κοινότητα των Ναυπηγών. Μάλιστα σε μία μετεκλογική περίοδο, όπου η επίδειξη του πραγματικού τους προσώπου δεν θα επιφέρει εκλογικές επιπτώσεις.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θέλουμε για άλλη μια φορά να καταγγείλουμε το γεγονός και να τονίσουμε πως όσο και αν προσπαθεί η ΕΑΑΚ, η προβοκάτσια της έχει ήδη γίνει αντιληπτή από τους φοιτητές Ναυπηγούς. Απέναντι σε προτάσεις, το μόνο που έχουν να αντιτάξουν οι εν λόγω κύριοι, είναι τραμπουκισμούς και προπηλακισμούς. Δηλώνουμε πως ΔΕΝ θα σταματήσουμε τον αγώνα για ένα πανεπιστήμιο μακριά από τις παθογένειες που το ταλαιπωρούν. Είμαστε υπεύθυνη δύναμη και όσο και αν δεν σας αρέσει, θα λέμε ελεύθερα την άποψή μας και θα υπερασπιζόμαστε το συνδικαλιστικό μας έργο. Αυτό είναι άλλωστε και το νόημα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών.... και όχι αυτό που έχετε στο μυαλό σας και μας φανερώσατε για άλλη μια φορά σήμερα. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ.



ΔΑΠ-ΝΔΦΚ
Ν.Μ.Μ.