Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΡΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ...

Χρονικό:
· ΠΕΜΠΤΗ 29/09 ΩΡΑ 16:30. Τέλος γενικής συνέλευσης Φ.Σ. ναυπηγών μηχ. Μηχ. ΕΜΠ. Αποτέλεσμα: υπερψήφιση πλαισίου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για ανοιχτή σχολή με 83 ψήφους, έναντι του πλαισίου κατάληψης(ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ) με 72 ψήφους.
· ΠΕΜΠΤΗ 29/09 ΩΡΑ 16:35. Το σχήμα των ΕΑΑΚ ξεκινά τη συλλογή υπογραφών για κάλεσμα σε νέα Γ.Σ., με στόχο εκ νέου κατάληψη της σχολής.
· ΠΕΜΠΤΗ 29/09 ΩΡΑ 16:45. Ολοκλήρωση συλλογής των 55 υπογραφών, ακόμα και “δια τηλεφώνου”.
· ΠΕΜΠΤΗ 29/09 ΩΡΑ 21:55. Παράνομο σφράγισμα υπογραφών, χωρίς τη σύγκλιση Δ.Σ. παρατάξεων.
· ΠΕΜΠΤΗ 29/09 ΩΡΑ 22:00. Ενημέρωση μέσω facebook της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, για τη νέα γενική συνέλευση τη Δευτέρα.
· ΔΕΥΤΕΡΑ 03/10 ΩΡΑ 12:00. Ξεκινάει η εξέταση του μαθήματος ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ.
· ΔΕΥΤΕΡΑ 03/10 ΩΡΑ 13:30. Εκβιαστική αρχή της Γ.Σ., χωρίς την απαιτούμενη απαρτία.
· ΔΕΥΤΕΡΑ 03/10 ΩΡΑ 14:10. Ανάγνωση πλαισίων και παράλογο κλείσιμο των θυρών του αμφιθεάτρου 0.15, προκειμένου να στερηθεί το δικαίωμα ψήφου, σε φοιτητές που εξετάζονταν στο παραπάνω μάθημα, αλλα και σε αργοπορημένους.
· ΔΕΥΤΕΡΑ 03/10 ΩΡΑ 14:25. Έντονοι διαπληκτισμοί μεταξύ φοιτητών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ανεξάρτητων με μέλη της ΕΑΑΚ με σκοπό να εισέλθουν οι φοιτητές για να ψηφίσουν.
· ΔΕΥΤΕΡΑ 03/10 ΩΡΑ 14:30. Λήξη της Γ.Σ. “express”,με αποτέλεσμα την επικράτηση του πλαισίου ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ με 55 ψήφους έναντι 17 του πλαισίου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
· ΔΕΥΤΕΡΑ 03/10 ΩΡΑ 14:35. Συλλογή υπογραφών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ από τους φοιτητές που ήθελαν ανοιχτή σχολή. Τελικός αριθμός υπογραφών μόνο από τους αποκλεισμένους”: 58
Συμπεράσματα:
Τα ΕΑΑΚ όπως έχουμε παρατηρήσει επιβάλλουν στους ναυπηγούς τη δικιά τους επιλεκτική δημοκρατία. Δεν σεβάστηκαν την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου για ανοιχτή σχολή την Πέμπτη, συλλέγοντας υπογραφές, καταργώντας στην πράξη τη Γ.Σ. ως ανώτατο φοιτητικό όργανο εντός της σχολής. Δεν σεβάστηκαν το δικαίωμα ψήφου των φοιτητών στη Γ.Σ. της Δευτέρας, από φόβο μήπως δεν ψηφιστεί η πολυπόθητη κατάληψη τους, αποφασίζοντας να το αφαιρέσουν. Έκλεισαν με τραμπουκισμούς τις θύρες του αμφιθεάτρου, απαγορεύοντας στους φοιτητές να ψηφίσουν με τη δικαιολογία ότι δεν είχαν ακούσει τις τοποθετήσεις(!). Εμείς έχουμε να απαντήσουμε, ότι οι συνάδελφοι από τα ΕΑΑΚ καλά κάνουν και φοβούνται πως το αποτέλεσμα της Γ.Σ. δεν τους συμφέρει. Μόνο το γεγονός ότι συγκεντρώθηκαν 58 υπογραφές από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ελάχιστες στιγμές μετά το πέρας της συνέλευσης, από αποκλεισμένους φοιτητές, αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα ότι η σχολή θα παρέμενε ανοιχτή, όσο και αν προτιμούν κάποιοι να εθελοτυφλούν. Τακτικές αλλοίωσης της απόφασης του φοιτητικού συλλόγου, με οποιοδήποτε τρόπο και αν επιτυγχάνονται, παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τις καταδικάζουμε. Σε μία τέτοια “παράνομη” συνέλευση και στα έκτροπα που πραγματοποιήθηκαν, αποφασίσαμε να απαντήσουμε με συλλογή υπογραφών και νέα Γ.Σ. την Παρασκευή, πράγμα το οποίο δεν ήταν δυνατό, λόγω των απεργιών και των κινητοποιήσεων τη συγκεκριμένη μέρα. Καλούμε όλους τους φοιτητές της σχολής Ναυπηγών Μηχ. Μηχ. να δώσουν βροντερό παρόν στη Γ.Σ. της Τρίτης 11/10 για να ανοίξουμε τη σχολή και να αποδείξουμε σε όλους ποιοι είναι η πλειοψηφία. Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, ότι ο κίνδυνος απώλειας του εξαμήνου, είναι πιο ορατός από ποτέ.
Μετά τιμής,
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ν.Μ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου