Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ν.Μ.Μ. ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΕΤΟΣ

1ο εξάμηνο:

- Εισαγωγή στη Δομή και τον Προγραμματισμό Η/Υ
: Προτείνεται να γίνεται διπλή εξέταση των φοιτητών τόσο γραπτά για τη θεωρία αλλά και ηλεκτρονικά στο πρόγραμμα της Fortran σε Η/Υ καθώς έτσι γίνεται η διδασκαλία και η πρακτική εξάσκηση. Ο τελικός βαθμός να υπολογίζεται ως ο μέσος όρος των δύο εξετάσεων. Επίσης, προτείνεται να παρέχεται στους φοιτητές κάποια έκδοση του προγράμματος της Fortran για χρήση στον προσωπικό τους Η/Υ.
- Γραμμική Άλγεβρα: Προτείνεται η συγχώνευση του μαθήματος με το μάθημα της Αναλυτικής, Προβολικής και Διαφορικής Γεωμετρίας του 2ου εξαμήνου και η διδασκαλία του στο 1ο με 4 ώρες/εβδομάδα όπως άλλωστε γίνεται και σε άλλες σχολές του ΕΜΠ. Παράλληλα, θα μπορούσε να μεταφερθεί κάποιο μάθημα του 1ου εξαμήνου στο 2ο για να μην είναι τόσο επιβαρυμένο το πρόγραμμα (να είναι 8 και 7 μαθήματα αντίστοιχα).
- Εισαγωγή στη Μηχανουργική Τεχνολογία: Προτείνεται η πραγματοποίηση περισσότερων εργαστηρίων κατά τη διάρκεια του εξαμήνου για καλύτερη εμπέδωση του μαθήματος. Η συγγραφή επιπρόσθετων τεχνικών εκθέσεων πέραν των υπαρχόντων μπορεί να μην χρειάζεται είτε να είναι προαιρετική με bonus στον τελικό βαθμό.

2ο εξάμηνο:

- Αναλυτική, Προβολική και Διαφορική Γεωμετρία
: Όπως ήδη ειπώθηκε προτείνεται η συγχώνευσή του μαθήματος με τη Γραμμική Άλγεβρα.
- Σχεδίαση και Ανάπτυξη Εφαρμογών Πληροφορικής: Προτείνεται και σε αυτό το μάθημα να γίνεται εξέταση των φοιτητών και ηλεκτρονικά στα προγράμματα Matlab και C++ σε Η/Υ καθώς έτσι γίνεται η διδασκαλία και η πρακτική εξάσκηση. Επίσης, μαζί με τα συγγράμματα προτείνεται να δίνεται κάποια δοκιμαστική – φοιτητική έκδοση των προγραμμάτων που χρησιμοποιούνται καθώς είναι απαραίτητα για την προετοιμασία του μαθήματος κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και την εφαρμογή τους σε άλλα μαθήματα.
- Ναυπηγικό Σχέδιο: Προτείνεται όπως ειπώθηκε και προηγουμένως να παρέχεται στους φοιτητές κάποια έκδοση του προγράμματος Aveva/Tribon Lines για καλύτερη προετοιμασία τους.
- Μηχανολογικό Σχέδιο με τη Βοήθεια Υπολογιστή: Προτείνεται και σε αυτό το μάθημα να παρέχεται στους φοιτητές κάποια έκδοση του προγράμματος Autodesk Inventor για καλύτερη προετοιμασία τους.
- Σημειώνεται ότι με την παροχή των παραπάνω προγραμμάτων στους φοιτητές θα αποφευχθούν και τυχόν φαινόμενα παράνομης απόκτησης τους μέσω του διαδικτύου, όπως αναγκαστικά γίνεται από πολλούς σήμερα. Επειδή τα προγράμματα αυτά είναι πολύ ακριβά και εξειδικευμένα μπορεί να συμφωνηθεί με τις εταιρίες τους να παρέχεται μία δοκιμαστική έκδοση τους (trial version) για κάποιο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου