Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ 1ο

- Προτείνεται όπως ήδη ειπώθηκε, να υπάρχει ανεξαρτησία της σχολής μας σε επίπεδο διδασκαλίας από την σχολή των Μηχανολόγων. Πιο συγκεκριμένα στα μαθήματα Θερμοδυναμική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσεως και Μεταφορά Θερμότητας να υπάρχουν διαφορετικές ώρες και αίθουσες διδασκαλίας και διαφορετική τελική εξέταση για τους Ναυπηγούς, με τον ίδιο διδάσκοντα εφόσον εκείνος μπορεί (όπως για παράδειγμα στο μάθημα της Τεχνολογικής Οικονομικής) ή με ανάθεση του μαθήματος σε άλλο διδάσκοντα ή ακόμα και με την πρόσληψη μέλους ΔΕΠ από τη σχολή για την κάλυψη αυτών των αναγκών. Ειδικά για το μάθημα Μηχανές Εσωτερικής Καύσης που η διδασκαλία γίνεται από τρεις διδάσκοντες θα μπορούσε να προβλεφθεί ο ένας διδάσκοντας να αντιστοιχεί αποκλειστικά στους Ναυπηγούς. Σε αυτά τα μαθήματα, όπως έχουν τώρα τα πράγματα, η διδασκαλία γίνεται σε ένα αμφιθέατρο με υπεράριθμους φοιτητές (2 σχολές) και με τις αντίστοιχες πρακτικές δυσκολίες (π.χ. οι μηχανολόγοι έχουν εκεί νωρίτερα μαθήματα και είναι πιασμένες οι πιο κοντινές στον πίνακα θέσεις). Επίσης για τη διαμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος και του προγράμματος των εξετάσεων συνήθως έχει αποκλειστικό λόγο η Γραμματεία των Μηχανολόγων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσκολίες στα αντίστοιχα δικά προγράμματα. Τέλος, πολλές φορές σε περιπτώσεις που η σχολή των Μηχανολόγων είναι κλειστή για διάφορους λόγους οδηγούμαστε άσκοπα σε απώλεια των ωρών διδασκαλίας. Έτσι, με αυτά που προτάθηκαν μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη η διδασκαλία των παραπάνω μαθημάτων, που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για έναν μηχανικό.
- Σχετικά με το pclab της σχολής μας, αφού αναγνωρίζουμε την πρόσφατη αντικατάσταση των παλιών υπολογιστών με καινούριους, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από καιρό, προτείνεται η αναδιάρθρωσή του, με 5 στήλες επί 7 σειρές υπολογιστών αντί για 4 επί 7 που ήδη υπάρχουν ώστε να χωράνε περισσότεροι φοιτητές. Έτσι θα αποφευχθούν φαινόμενα όρθιων και χωρίς πρόσβαση σε υπολογιστή φοιτητών όπως γίνεται σε μερικά μαθήματα που διδάσκονται εκεί. Επίσης, προτείνεται επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του από τις 8:45 έως τις 19:00. Τέλος προτείνεται η αύξηση του ορίου εκτύπωσης για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες εκτύπωσης σημειώσεων και να αντικατασταθούν οι παλιές οθόνες με καινούργιες.
- Προτείνεται όλα τα μαθήματα να αποκτήσουν ιστοσελίδα στο διαδικτυακό τόπο mycourses.ntua.gr όπου θα αναρτώνται όλες οι γενικές πληροφορίες, σημειώσεις, παρουσιάσεις, εργασίες και φυλλάδια που διανέμονται κατά τη διάρκεια του εξαμήνου προκειμένου οι φοιτητές να έχουν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στην ύλη του μαθήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου